La Intersindical denuncia la manca de 300 professors de secundària, més d'una vintena a Badalona

La Intersindical denuncia la manca de 300 professors de secundària, més d'una vintena a Badalona
Raquel Moreno Escudero
22/09/2023 - 14:18

Badalona - La Intersindical d'Educació denuncia la manca de 300 professors de secundària arreu de Catalunya, 22 d'ells a Badalona. D'aquesta vintena de docents pendents a les aules dels instituts badalonins, 11 corresponen a l'especialitat d'Informàtica i Sistemes i Aplicacions Informàtiques. Per això, reclamen un increment urgent de les places públiques als màsters de formació del professorat, entre d'altres.

La manca de docents de secundària, alerten, continua afectant assignatures com Català, Cultura Clàssica, Tecnologia, Física i Química i Informàtica. Aquesta darrera disciplina és precisament la més perjudicada a l'Institut La Pineda, on segons denuncia l'equip docent, hi manquen 5 professors. Segons Juan Casamitjana, professor d'informàtica de l'Institut La Pineda aquest fet repercuteix en la feina diària del professorat que tot i fer un esforç d'hores extra no poden assumir totes les necessitats de l'alumnat, que malauradament, lamenta, no pot fer classe.

Amb la manca de 5 professors hi ha 90 hores setmanals que hem d'assumir la resta. Els alumnes i les seves famílies es queixen i nosaltres no podem fer res perquè no gestionem el personal

La Intersindical reclama al departament d'Educació una revisió exhaustiva de les polítiques d'accés a la docència, així com contractes anuals per als professors substituts per incentivar la transició del sector privat a les aules públiques. També reiteren la necessitat de revertir la pèrdua del poder adquisitiu d'un 25% des dels darrers 20 anys, i explicar a les famílies quina és la greu situació, alerten, que viu cada centre educatiu. Així ho ha explicat el portaveu de La Intersindical d'Educació, Marc Martorell.

La conselleria proposa que els professors actuals facin hores extra de forma voluntària. Un fet que suposa una sobrecàrrega de feina pels docents que farà que el sistema educatiu no sigui sostenible a llarg termini

El sindicat assegura que les adjudicacions de professorat fetes pel departament reflecteixen l'extrema precarietat que viu el sector, on recorda, hi ha un greu problema d'interinatge.