La lluita unitària dels treballadors centra la manifestació del Primer de Maig de Badalona

La lluita unitària dels treballadors centra la manifestació del Primer de Maig de Badalona
Montse López
01/05/2024 - 13:41

Centre - Un centenar de persones s'han manifestat aquest Primer de Maig pels carrers de Badalona amb l'objectiu de reivindicar la lluita de la classe treballadora. Convocada per 17 organitzacions, la marxa ha arribat a la Plaça de la Vila on s'ha llegit un manifest unitari.

Els sindicats i entitats que han recorregut des de la Plaça dels Països Catalans fins al centre de Badalona reclamen una intervenció pública per a la millora de les condicions dels treballadors. Constaten que, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, els empleats de Badalona cobren un sou un 17% per sota de la mitjana estatal.

El secretari general de la CGT Daniel Mulero assegura que la classe treballadora ha perdut molt poder adquisitiu durant els últims anys. 'Si tenim un cost de vida disparat pel que fa a l'alimentació i l'habitatge, els sous no donen per tenir una vida digna', afegeix Mulero, 'al 2024 tenim treballadors pobres i a Badalona n'hi ha molts'.

Si tenim un cost de vida disparat pel que fa a l'alimentació i l'habitatge, els sous no donen per tenir una vida digna

Entre els convocants de la manifestació del Dia Internacional del Treballador, hi havia els sindicats CGT, CATAC, Intersindical o USTEC però també entitats socials com el Moviment Pensionista, el Sindicat de Llogateres, Sindicat de l'Habitatge o la PAC. I és que, per primera vegada, la manifestació ha volgut aplegar el màxim de lluites de la classe treballadora de la ciutat.

MANI 1 DE MAIG PLAÇA VILA MANIFEST CGT INTERSINDICAL CATAC PENSIONISTES

Durant la lectura del manifest, els convocants han recordat que Badalona pateix un gran nombre de desnonaments a la setmana, han reclamat democratitzar el consum de l'aigua, una educació pública de qualitat i unes pensions dignes.