La Magna Celebratio atrau centenars de visitants en una edició dedicada a la ceràmica

La Magna Celebratio atrau centenars de visitants en una edició dedicada a la ceràmica
Judit Larios
28/04/2024 - 21:11

Badalona - La Magna Celebratio ha atret, un any més, centenars de persones als diferents espais ambientats en el passat romà malgrat l'amenaça de pluja. El Museu de Badalona agraeix que el mal temps no els hagi impedit celebrar la dinovena edició. Això sí, creu que la incertesa davant la previsió climatològica ha incidit en la xifra de visitants, que ha estat inferior a altres anys.

La ceràmica ha estat el fil conductor de l'edició d'enguany. A banda de les ja tradicionals carpes on es mostraven els oficis de l'època, els visitants han pogut gaudir d'una exhibició sobre la cocció de la ceràmica i d'un taller de figures de fang, entre altres propostes. Així, el festival romà ha volgut apropar al públic un element molt present en la vida quotidiana dels romans i que encara té un ús estès avui dia. Ja en aquella època, la seva producció es feia a gran escala.

Com ja és habitual, també s'han pogut visitar els espais museïtzats de Baetulo, com són les Termes, el Jardí de Quint Licini, la Casa dels Dofins i la Casa de l'Heura. A més, s'ha pogut accedir al mosaic de la Torre Vella, una zona tancada al públic durant l'any. El Museu de Badalona ja té al cap la pròxima Magna Celebratio, que arribarà a la seva vintena edició. La intenció és incorporar novetats per celebrar les dues dècades d'un festival que, valoren, ja s'ha consolidat a la ciutat i ha aconseguit fidelitzar el públic.