La majoria dels veïns de Canigó han aconseguit una moratòria de les hipoteques

La majoria dels veïns de Canigó han aconseguit una moratòria de les hipoteques
Laura Valverde
10/04/2024 - 18:33

Badalona - Les advocades que assessoren els afectats de l'illa del Canigó han aconseguit que les companyies d'assegurances que no donaven cobertura a l'actual crisi que viuen els veïns de la zona, hagin reobert l'expedient. Ara, es troben a l'espera d'un informe que doni resposta a les causes de l'esfondrament. També la majoria d'afectats han acordat una carència del pagament de les hipoteques i resten a l'espera de saber si l'Ajuntament els condona el pagament de l'IBI tal i com han sol·licitat.

També han pactat una moratòria de les hipoteques durant un any per a la majoria de veïns, tot i que encara queda una entitat financera per a acceptar-ho. De fet, una de les recomanacions finals de l'assessorament que han fet als veïns afectats ha estat la sol·licitud de crèdits ICO, a cost zero, que ofereix la Generalitat, per a rehabilitar els seus habitatges i tornar a viure-hi el més aviat possible.

Escoltem l'advocada Maria José Tarancón:

Asseguren que una vegada es desencalli el conveni entre l'Ajuntament i la Generalitat, podran recuperar part de la inversió amb les ajudes econòmiques dels fons Next Generation. Paral·lelament, les advocades han sol·licitat a l'Ajuntament la condonació de l'IBI d'aquest any, ja que els veïns de l'illa del Canigó no poden fer ús del seu habitatge tot i ser propietaris, degut a l'ordre de desallotjament forçosa.