La Marea Pensionista demana als partits polítics defensar les pensions públiques a Europa

La Marea Pensionista demana als partits polítics defensar les pensions públiques a Europa
Laura Valverde / Mònica Martín
27/05/2024 - 14:02

Plaça de la Vila, Badalona - La Marea Pensionista considera que no se senten identificats davant cap candidatura política que es presenta a les eleccions europees del proper 9 de juny. Per això, es posen com a objectiu influir en els programes polítics dels partits, per tal que les pensions es defensin. Així, ho han explicat durant la concentració que han organitzat aquest dilluns a la Plaça de la Vila, on han participat una seixantena de persones.

Des de l'entitat critiquen que tot i que la millora de les pensions acostuma a formar part dels programes electorals de la majoria de partits polítics, després s'acostuma a votar per a defensar el contrari. D'aquesta manera, es continua afavorint la seva privatització, fet que des de la Marea Pensionista consideren que beneficia als bancs. Per tal de revertir aquesta tendència, els diferents moviments pensionistes reunits aquest cap de setmana a Bilbao han consensuat influir en l'agenda política dels partits, perquè aquests defensin les pensions públiques.

  • Pedro Garcia, membre del Moviment Pensionista:

Durant la trobada de La Marea Pensionista a Bilbao s'ha consensuat esdevenir un moviment pensionista més combatiu, democràtic i participatiu. Així es vol donar veu a altres col·lectius, com avui s'ha fet amb els usuaris afectats pel tancament de Can Bofí Vell.

PENSIONS 2