La Marea Verde reclama a les administracions que assumeixin les competències de l'últim tram de la desembocadura del riu Besòs

La Marea Verde reclama a les administracions que assumeixin les competències de l'últim tram de la desembocadura del riu Besòs
Laura Valverde
06/05/2024 - 14:08

Sant Adrià de Besòs - La Marea Verde de Sant Adrià reclama a les administracions corresponents que assumeixin les competències de l'últim tram de la desembocadura del riu Besòs. L'entitat ecologista ja va reclamar la neteja de la zona, que estava plena de deixalles de tota mena després de la pluja dels darrers dies. Durant aquest cap de setmana, però, l'Ajuntament de Sant Adrià ha realitzat les tasques de recollida de deixalles.

El matí de dissabte van començar les tasques de neteja per retirar les deixalles acumulades a la desembocadura per part de l'Ajuntament de Sant Adrià, qui ha actuat d'urgència. Una desena d'operaris van recollir la brossa a mà, i després amb maquinària adequada. De fet, la zona forma part de l'espai de conservació on nidifiquen diverses espècies protegides. Des de l'entitat ecologista Marea Verde, agraeixen la tasca de neteja de l'Ajuntament, tot i que defensen que sense les seves queixes no s'hauria actuat. És per això que demanen que es defineixin les competències abans que la situació es repeteixi.

  • Laura González, membre de La Marea Verde:

L'entitat ecologista també ha expressat la seva disconformitat amb la proposta de moure la incineradora Tersa a un altre municipi, per part de l'Ajuntament de Sant Adrià. Marea Verde considera que cap ciutat ni ecosistema es mereix patir aquesta contaminació. Així, fan una crida a la ciutadania perquè reciclin més, amb la finalitat que la incineradora hagi de cremar el mínim de deixalles possibles.

besos 2