La ministra Teresa Ribera considera el refugi de biodiversitat del Besòs un 'exemple d'èxit'

La ministra Teresa Ribera considera el refugi de biodiversitat del Besòs un 'exemple d'èxit'
Judit Larios
13/03/2024 - 21:08

Refugi de biodiversitat del Besòs, Santa Coloma de Gramenet - La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, considera que el refugi de biodiversitat al riu Besòs és un exemple d'èxit en la renaturalització d'espais urbans. Així ho ha assegurat en una visita a Santa Coloma de Gramenet que ha tingut lloc menys d'un mes després de l'aprovació inicial del projecte executiu de la segona fase d'obres.

Les obres d'aquesta fase preveuen establir connectors ecològics entre el riu, el parc de Can Zam i la Serralada de Marina. També fer actuacions sobre el mur que transcorre paral·lelament al riu per promoure la biodiversitat. A més, es crearan basses amb aigua reaprofitada del rec comtal i es plantaran més de 17.000 arbres. El projecte d'obres, aprovat el passat 20 de febrer per la Junta de Govern Local, està condicionat a l'autorització definitiva de l'Agència Catalana de l'Aigua. Els treballs començaran a l'estiu i tindran una durada d'un any. Compten amb un pressupost de 2.707.986 euros i seran finançats pel ministeri encapçalat per Ribera mitjançant fons europeus. La tercera i última fase s'espera que acabi el 2026.

La vicepresidenta tercera del govern espanyol celebra que la natura s'estigui adaptant a aquest nou espai. Per la seva banda, l'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlón, defensa que les diferents administracions sumin esforços per renaturalitzar un riu que, assenyala, té un enorme valor per als veïns.

refugi biodiversitat besòs
Refugi de biodiversitat del Besòs

Ribera també s'ha referit a les eleccions anticipades convocades pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, pel 12 de maig, un anunci que s'ha fet durant la seva visita al refugi. La ministra creu que els comicis obriran una nova etapa per a Catalunya i espera que els ciutadans votin de forma massiva. Així, confia, sortirà un mandat d'aposta per al progrés.

visita ministra ribera refugi biodiversitat 2