La Ministra d'Igualtat vol replicar el model de la CIBA a altres indrets d'Espanya

La Ministra d'Igualtat vol replicar el model de la CIBA a altres indrets d'Espanya
Laura Valverde / Judit Larios
22/02/2024 - 21:06

Santa Coloma de Gramenet - El govern espanyol té la intenció de replicar l'espai feminista la CIBA, de Santa Coloma de Gramenet, a d'altres indrets de l'estat. Ho ha dit la Ministra d'Igualtat, Ana Redondo, en una visita a l'equipament aquesta tarda, on ha qualificat l'espai com a 'únic' a tota Espanya.

En la seva visita a l'espai, acompanyada de l'alcaldessa de Santa Coloma, Nuria Parlón, ha assegurat que es tracta d'un lloc únic on les dones disposen de tots els recursos disponibles per poder progressar en els seus drets. La Ministra d'Igualtat ha assegurat que el Ministeri està dispossat a 'conèixer el projecte amb més profunditat, compartir experiències i prendre nota per si és possible portar-lo a altres llocs'.

Durant la visita, també ha valorat de manera positiva la sentència de 4 anys i 6 mesos per a l'exfutbolista Dani Alves, acusat de violació a una jove de 23 anys a una discoteca. De fet, ha considerat que és la conseqüència de l'execució d'una bona llei de llibertat sexual, la Llei del Només Si és Si.

La Ministra s'ha mostrat contrària a donar la seva opinió sobre els anys de sentència. Ha considerat que s'han de respectar les decisions judicials. Tot i això, ha destacat la intenció de la víctima de posar un recurs a la sentencia.