La música clàssica es reivindica al Festival Reafina

La música clàssica es reivindica al Festival Reafina
Anna García de Albéniz / Albert Guerra
30/06/2023 - 21:32

Badalona - La música clàssica és la protagonista des de divendres a Badalona amb l'arribada del nou cicle musical a la ciutat, el Festival Reafina. Una proposta per posar en valor aquest tipus de música, trencar estereotips i democratitzar la cultura.

La iniciativa musical va néixer de la mà de la Georgina Muntadas i el Rafa Roca, dos músics especialitzats en aquest gènere musical. Ambdós van comprovar que molts músics joves es dediquen a la clàssica però que, en canvi, el públic al qual es dirigien no ho era. És per això que han volgut presentar un festival dinàmic, fresc i lleuger amb un repertori de peces curtes, per apropar una cara de la musica clàssica diferent i desconeguda.

reafina

Després de dos anys gestant-se, per fi aquest divendres ha esdevingut una realitat. El tret de sortida ha estat al Cor de Marina amb el concert de Duo Reafina&Friends, que va comptar amb peces d'Eduard Toldrà, Brahms o Bach que van des del Barroc fins cançons del segle 20. El proper concert serà el divendres 7 de juliol al badiu de l'Associació de Veïns del Centre a càrrec de Duo Helios a partir de dos quarts de vuit del vespre, un duo de flauta i clarinet.