Nova unitat Polivalent de Salut Mental de BSA: més activitats i programes en unes instal·lacions més còmodes

Nova unitat Polivalent de Salut Mental de BSA: més activitats i programes en unes instal·lacions més còmodes
Anna García de Albéniz
10/10/2023 - 14:10

Badalona - Avui, 10 d'octubre, es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental. És per això que hem volgut visitar la Unitat Polivalent de Salut Mental de Badalona Serveis Assistencials, que va estrenar noves instal·lacions el passat mes de febrer. Des de BSA fan un balanç positiu dels primers mesos en funcionament i apunten que el nou espai els ha permès incrementar activitats així com també el número de professionals.

WhatsApp Image 2023-10-10 at 10.34.21 (4)

Les noves instal·lacions acullen diferents serveis vinculats amb la salut mental. El CSMIJ Badalona 1, el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil, compta amb uns 3000 historials clínics oberts durant l'any de mitjana. L'Hospital de Dia de Salut Mental d'Adults compta amb unes 100 altes anuals i al Servei de Rehabilitació Comunitària de Badalona hi estan vinculades més de 200 persones. Aquest servei consta de tres programes diferents relacionats amb la formació dels joves, la inserció laboral i el restabliment de les relacions socials. Ho explica Ester Lobo, psiquiatra i Cap del Servei de Salut Mental i Addiccions de BSA,

Des de BSA apunten que durant el post confinament van incrementar els casos de salut mental, especialment en els joves. Del 5% de la població atesa de mitjana va augmentar a un 8%, sobretot en patologies com l'ansietat, els Trastorns de la Conducta Alimentària o les autolesions. Les temptatives de suïcidis es van multiplicar per tres, però tot i així, asseguren, la situació s'està estabilitzant i ja ens trobem en valors similiars anteriors a la pandèmia.

WhatsApp Image 2023-10-10 at 10.34.21 (7)