La PAH elabora documents per ajudar a aturar desnonaments amb la nova llei d'habitatge quan acabi la moratòria

La PAH elabora documents per ajudar a aturar desnonaments amb la nova llei d'habitatge quan acabi la moratòria
ACN / Àlex Sisó
14/06/2023 - 18:01

Barcelona - La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha elaborat cinc documents i una guia per ajudar a aturar els desnonaments de famílies vulnerables per part de grans tenidors. Es basen en la recentment aprovada llei estatal d'habitatge, que exigeix als grans propietaris un procés d'intermediació obligatori amb l'administració pública abans de presentar una demanda de desnonament.

Segons la PAH, els jutjats no han d'admetre les noves demandes i suspendre els procediments de desnonament en curs quan el tenidor tingui més de 10 habitatges, es tracti d'un habitatge habitual i que la família sigui vulnerable. Consideren que tampoc poden admetre's les demandes en els casos d'impagament d'hipoteca o lloguer, finalització de contracte o ocupació civil.

L'entitat creu que aquests documents jurídics poden donar batalla judicial i resposta a milers de famílies que tenen el seu desnonament paralitzat gràcies a la moratòria estatal i que es troben angoixades perquè no saben que passarà després del 30 de juny, una vegada aquesta decaigui. Lucia Delgado és portaveu de la PAH.

Des de la PAH adverteixen que encara que la nova llei dista molt del que pretenien els moviments socials, el lloguer social obligatori, a partir d'ara asseguren que volen esprémer fins a l'última coma de la llei per aturar els desnonaments i aconseguir solucions habitacionals per a famílies amb risc de desnonament. També insten a les administracions a treballar perquè tota família vulnerable conegui els seus drets i perquè els bancs, fons voltors i grans tenidors compleixin les seves obligacions.