'La paraula és adaptar, però ells poden fer qualsevol cosa i no hi ha límit'

'La paraula és adaptar, però ells poden fer qualsevol cosa i no hi ha límit'
Sara Nicolás / Judit Larios
30/06/2023 - 16:31

Tiana - Les arts plàstiques s'han convertit en les protagonistes de l'edició d'enguany del campament inclusiu organitzat per l'ONCE. Gairebé una seixantena d'infants amb i sense discapacitat visual gaudeixen, dividits en dos torns, d'una convivència a la casa de colònies La Conreria.

CAMPAMENT ONCE INCLUSIU

Una setmana on nens i joves participen en activitats relacionades amb l'art i, alhora, fan excursions i jocs. Es tracta d'uns campaments amb un objectiu que, a més de passar-ho bé, va més enllà: fomentar la convivència entre nens amb discapacitat visual i altres amb plena visió. Segons el Xavi Gónzalez, director de les colònies de l'ONCE, tot i que les activitats s'adapten, 'els nens i nenes poden fer qualsevol cosa que faria un vident'.

La paraula és 'adaptar', però ells poden fer qualsevol cosa i no hi ha límit. I els que no tenen cap dificultat i no són afiliats a l'ONCE, en primera persona veuen la sensació del que és conviure amb algú que té problemes greus de visió

COLÒNIES LA CONRERIA ONCE

Tot i que les colònies estan obertes a nois i noies sense problemes de visió, la majoria dels participants són afiliats al grup social ONCE. És el cas del David Juárez, que enguany participa per primera vegada al campament, i de la Laia Puig, que gaudeix de la seva segona edició.

La meva mare va rebre la notícia de les colònies perquè em va apuntar a l'ONCE i em van donar un bastó. Li vaig dir que volia venir

Els campaments d'integració es divideixen en dos grups ordenats per edats. D'aquesta manera, els 27 nens d'entre 6 i 12 anys que han estat els primers a gaudir de l'experiència, deixaran pas als més grans i posen fi a una setmana de convivència plena d'activitats.

Trobes a faltar als pares, però està molt bé conèixer nous nens i nenes

L'experiència de lleure inclusiu entre nens amb i sense problemes visuals s'expandeix també als monitors. I és que, enguany, l'equip ha comptat amb dos monitors afiliats a l'ONCE.

CAMPAMENT GRUP SOCIAL ONCE