La Patricia Castro ens parla de 'Tu precariedad y cada día la de más gente'

La Patricia Castro ens parla de 'Tu precariedad y cada día la de más gente'
Laia Martínez
08/09/2023 - 21:12

Badalona - Els rics cada vegada són més rics i els pobres també ho són, però en sentit contrari. La desigualtat, arreu del món, va en augment. I d'aquesta precarietat ens ha parlat l'escriptora i sociòloga badalonina Patricia Castro, en una trobada a la Llibreria Mitja Mosca, sobre el seu primer assaig 'Tu precariedad y cada día la de más gente', publicat aquest juny amb l'editorial Apostroph. En parla des de diferents perspectives; també feminista.

2,5 millones de trabajadores españoles no pueden llegar a final de mes a pesar, precisamente, de tener trabajo. Entre los trabajadores más pobres, las más castigadas son las empleadas del hogar

IMG_20230908_170828

IMG_20230908_172143

El primer assaig de la badalonina Patricia Castro comença en primera persona i entrant de ple en un problema que afecta a tots els ciutadans.

Soy hija de obreros industriales. Me he criado con los lamentos de mi madre ante el cierre de fábricas y las quejas de mi padre sobre la precariedad laboral, el desempleo crónico y la falta de oportunidades para los trabajadores

És un llibre que busca que el lector comprengui, des d'un punt de vista proper i en 144 pàgines, una situació que, a vegades, és difícil d'explicar. Els sous són baixos, els lloguers pugen... la precarietat i l'expansió de la desigualtat creixen.

I, en un món tan polaritzat, explica, sorgeix l'ansietat. La desigualtat, diu Castro, no ha deixat de créixer des del 1980, quan es van començar a aplicar polítiques neoliberals en les economies mundials.

A l'epíleg, el professor de teoria social i política de la UB David Casassas ens diu que hi ha una sortida a través de la renda bàsica. El doctorand en Humanitats Digitals al Regne Unit Roy Cobby tanca l'epíleg amb més propostes positives que capgirin aquesta situació i acaba amb la frase: 'La capacitat de repensar en comú un altre camí a la prosperitat'.

Aquest dijous 14 de setembre, la Patricia Castro farà una presentació del seu assaig a Barcelona, al barri de Sarrià, i continuarà la gira a diferents municipis.

📺 Notícia TV:

Badalona Notícies (21/09)