«La pedra d'Alcover i la seva presència a Baetulo» culmina 4 dies de conferències al Museu de badalona

«La pedra d'Alcover i la seva presència a Baetulo» culmina 4 dies de conferències al Museu de badalona
Albert Guerra
28/11/2023 - 20:56

Badalona - «La Pedra d'Alcover i la seva presència a Baetulo» culmina 4 dies de conferències al Museu de Badalona sobre les novetats arqueològiques de la ciutat.

La xerrada forma part del cicle «Novetats arqueològiques» i tenen un caire divulgatiu. L'objectiu que tenen és el d'explicar com era la baetulo romana i reivindicar el patrimoni trobat als jaciments per conèixer com era Badalona en les diferents èpoques. Badalona té un patrimoni arqueològic molt ric i un dels elements que en forma part i sobre el qual s'ha basat l'última xerrada es la pedra d'Alcover. Les arqueòlogues Isabel Roda de Llanza i Diana Gorostidi s'han encarregat d'explicar la historia d'un element importantíssim en la història de la ciutat costanera, ja que es pot relacionar amb el gran Marcus PORCI, el principal productor de vins de Baetulo. Ho explica l'arqueòloga del Museu de Badalona Clara Forn:

La mateixa Clara Forn va ser l'encarregada de fer la conferència la setmana passada que parlava de les cases romanes al carrer del Temple