La Penya és de PRIMERA

La Penya és de PRIMERA
Ferran Vinaixa
05/05/2024 - 21:01

Badalona - El somni s'ha fet realitat. El primer equip femení del Joventut Badalona jugarà la temporada vinent i per primer cop en la seva història a la Lliga Femenina Endesa, la màxima categoria del bàsquet femení estatal. I ho ha fet després d'una final carregada d'èpica i contratemps des d'un bon inici.

El Pavelló de la Pineda d'Estepona no era segurament el lloc més idoni per una final a quatre d'ascens de Lliga Challenge. Espai petit, amb massa calor, poc aforament, sol que entra per les finestres i ceguen a les jugadores en els tirs lliures... I aturada pel bloqueig del marcador. Aquesta última, però podria ser la incidència que ha acabat decidint un ascens.

La Penya havia guanyat el primer quart per 11 a 13 i perdut el segon per 17 a 11. S'arribava al descans amb el resultat de 28 a 24 a favor d'un CAB Estepona que a més jugava davant de la seva afició. El tercer quart era, però per la Penya una altra vegada amb un parcial de 14 a 19 que deixava un ajustat 42 a 43 en el marcador. Quedaven només 10 minuts de partit i els primers 5 han estat fatídics pels interessos del Joventut. Jugadores com Brown lideraven el seu equip cap a la victòria i quan només faltaven 4:59 segons de joc, el marcador era lapidari per la Penya, 55 a 46 i les verd-i-negres tocades de mort.

Ha estat llavors quan ha fallat l'electrònic i s'ha bloquejat, aturant el partit una llarga estona i obligant a tots dos equips a fer roda d'escalfament per no refredar-se físicament. L'aturada era incòmoda per tothom, però acabaria sent decisiva pel Joventut. Entre Piera, Mayo, Bermejo i sobretot Alima Dembelé (que acabaria sent la MVP de la final), el Joventut feia una parcial de 0 a 18 que capgirava el partit, el marcador i la realitat de tot un equip, de tot un club i de tota una ciutat com Badalona. La final era per la Penya, l'ascens era per la Penya, les verd-i-negres han tocat, per fi, el cel.

Era la primera final a 4 pel Joventut femení de la seva història després de superar en els quarts de final a l'Al-Qázeres. Era la primera semifinal superada davant del Nou Bàsquet Paterna, el botxí qe la temporada passada va evitar que les de Jordi Vizcaíno arribessin a la somiada final a 4. Era la primera final per unes jugadores fitxades per aconseguir aquest difícil repte. I ho han fet.Les jugadores celebren l'ascens

Només la russa Marita Davydova i les catalanes Laura Piera i Mariona Teixidó sobrevivien de la plantilla de la temporada passada. La resta fitxades per assolir aquest somni. I la capitana Mariona Teixidó, amb poc minuts en la final, ha estat la líder emocional d'aquest equip. Ella ha fet aixecar els ànims de les companyes quan tot pintava negre. Ella ha tingut l'honor d'aixecar el cartell i el trofeu de campiones. Ella ha tret una samarreta per dedicar la victòria a Xavi Villanueva, una de les persones que més va treballar perquè això passés algun dia i que malauradament ens va deixar sobtadament. Ella és ara jugadora de Primera, com el Joventut, com Badalona.

El president Juanan Morales emocionat

L'expedició del Joventut Badalona tornarà en AVE aquest dilluns a la tarda-vespre. L'alcalde Xavier García-Albiol, que ha plorat fins i tot d'emoció en els micròfons de Ràdio Ciutat, ja ha anunciat una recepció a les campiones encara per concretar en els pròxims dies. Ara toca celebrar-ho. S'ho han guanyat.