La Penya fitxa Tyler Cook i es defensa de les acusacions de crits racistes

La Penya fitxa Tyler Cook i es defensa de les acusacions de crits racistes
Ferran Vinaixa
16/11/2023 - 14:02

Badalona - El Joventut ha anunciat aquest migdia el fitxatge del pivot nord-americà Tyler Cook per reforçar el joc interior verd-í-negre. El jugador ha signat fins al 30 de juny del 2024. Per altra banda el Joventut ha contrarestat amb un comunicat les denúncies de crits racistes que arriben des de Paris.

Les baixes en el joc interior de Brodziansky i Allen i la marxa d'Onuaku han provocat que la Penya hagi hagut de recórrer al mercat per reforçar l'equip. L'escollit ha estat Tyler Cook, un pivot nord-americà de 26 anys i procedent del Melbourne Phoenix de la lliga d'Austràlia. Cook mesura més de 2 metres i és molt àgil i explosiu en la pintura. És també un defensor versàtil i que va molt bé al rebot.
El Joventut, però té ara a tres extracomunitaris amb Andrews, Deshaun i Cook, i això vol dir que a partir d'ara el tècnic Carles Duran haurà de fer convocatòria a l'ACB. A Europa, però, sí que podran jugar els tres a la vegada.

Per altra banda, la derrota de la Penya contra el París Basketball ha portat cua. Els jugadors francesos Sai, Kessens i Hifi van denunciar dimecres a través de les xarxes socials que els havien dit la paraula 'mono'. El club francès va emetre, el mateix dimecres al vespre, un comunicat on subratlla que diversos jugadors del Paris van rebre insults racistes per part de més d'un aficionat durant el partit i no volen deixar el cas en una simple anècdota. Qualifiquen el que va passar a l'Olímpic d'inacceptable i asseguren que treballaran amb la direcció de l'EuroCup i amb el Club Joventut Badalona per determinar els passos a seguir per evitar que aquests comportaments es tornin a repetir en una pista de bàsquet.


Per la seva banda el, Joventut ha respost a aquest comunicat amb un de propi en el qual rebutja enèrgicament qualsevol mena de comportament o comentari intimidatori, vexatori, racista o xenòfob. A la vegada però, el comunicat verd-i-negre diu que el club no permetrà que una acusació de racisme infundada pugui devaluar la imatge d'un club històric com el Joventut, ni que es posi en dubte la integritat dels seus socis i aficionats.