La plaça Bac de Roda podria estar enllestida a finals d'any

La plaça Bac de Roda podria estar enllestida a finals d'any
Laia Martínez
13/09/2023 - 21:21

Badalona - A finals d'aquest any, la remodelació de la plaça Bac de Roda de La Morera podria estar enllestida i, a partir d'aquest octubre, la línia d'autobús B3 ja podria accedir al barri. Així ho va anunciar l'alcalde Xavier Garcia Albiol en una reunió amb el veïnat la setmana passada, on un centenar de ciutadans del barri van reclamar millores en el paviment, l'enllumenat i més equipaments. Des de l'Ajuntament asseguren que hi estan treballant.

OBRES PL BAC DE RODA

PLAÇA BAC DE RODA EN OBRES

La plaça Bac de Roda porta des de gener en obres. A la plaça està previst que s'hi facin jocs d'aigua i també una zona perquè la gent gran faci exercicis. Pels veïns, una de les preocupacions és que es garanteixi la seguretat dels vianants i dels escolars que circulen per la zona, ja que, recordem, es tracta d'una rotonda. Segons diuen, hi haurà dos semàfors amb botó per poder creuar i, a l'entorn, hi haurà de sensitius. Aquestes obres, segons apunta la presidenta de l'associació Mercè Cabrera, han afectat alguns negocis del barri i el govern local ha garantit una ajuda per compensar pèrdues.

A més, a la reunió els van explicar que no es perdrien els aparcaments i que es tindran en compte alternatives.

ANTENA TELEFONICA MORERA

També es van tenir en compte altres inquietuds del veïnat, com per exemple comprovar si la gran antena de Telefònica, situada al costat de la plaça, afecta negativament la salut de les persones. Una altra demanda dels veïns és la reobertura del Centre Cívic.

Entre altres qüestions, van demanar arranjar els semàfors, l'asfaltatge i el paviment d'alguns carrers, com de l'avinguda Morera, que en alguns trams està aixecat per les arrels dels arbres.

PAVIMENT AVINGUDA MORERA AIXECAT

Pel que fa a l'enllumenat, el govern local té previst la substitució de la il·luminació de tota la ciutat per leds.