La plataforma d'afectades per la llei de dependència vol potenciar el servei d'assistència personal

La plataforma d'afectades per la llei de dependència vol potenciar el servei d'assistència personal
Redacció
03/08/2023 - 14:45

Badalona - La plataforma d'afectades per la llei de dependència demana que es revisi la legislació actual per potenciar el servei d'assistència personal per a les persones dependents. L'objectiu és donar-se a conèixer i denunciar que els pressupostos públics només contemplen les activitats bàsiques de la vida diària i dels entorns institucionalitzats.

El passat mes de juny va néixer la Plataforma d'afectades per la Llei de Dependència a tot l'estat espanyol. Es tracta d'un moviment ciutadà que reclama el servei d'assistència personal per a tots els dependents i que reconeix la convenció de l'ONU pels Drets de les Persones amb Discapacitat.

Rafa Reoyo, membre de la nova plataforma, explica que l'objectiu de la nova plataforma és poder reformular la llei de dependència potenciant aquest servei d'assistència i deixar d'institucionalitzar als dependents. Segons la plataforma l'estat espanyol només destina un 0,5% a l'assistència personal d'entre tots els recursos de l'actual llei de dependència i posa d'exemple a altres països com els EUA, Anglaterra i el Canadà on fa anys que ja s'aplica el servei d'assistència personal.

La plataforma està oberta a fer aliances i a realitzar tota mena d'accions per aconseguir per a totes aquestes persones dependents el dret a viure en igualtat d'oportunitats que la resta de la societat.