La Plataforma Parc de la Mobba demana a Salvem la Mobba que retiri la denúncia d'enderrocament de la fàbrica

La Plataforma Parc de la Mobba demana a Salvem la Mobba que retiri la denúncia d'enderrocament de la fàbrica
Àlex Sisó
22/06/2023 - 16:23

Badalona - La Plataforma Parc de la Mobba, representada per veïns del centre a favor d'enderrocar l'antiga fàbrica i crear un parc, demana al grup de treball Salvem la Mobba que retiri la denúncia d'enderroc davant el jutjat contenciós administratiu número 14 de Barcelona, per una possible declaració de l'edifici com a bé cultural d'interès local. Des de la Plataforma Parc de la Mobba expliquen que no volen que un procés de judicialització polititzat endarrereixi la creació del parc.

Des de la Plataforma Parc de la Mobba expliquen que per primera vegada a la història en unes eleccions municipals, Xavier Garcia Albiol ha estat el candidat més votat al barri. Un vot de càstig, diuen, a tots els partits que han afavorit la paralització de l'enderrocament de l'antiga fàbrica. Els veïns del centre expliquen que estan cansats de conviure amb un edifici degradat, que posa en perill als vianants i la seva salut a causa del fibrociment que conté i que, asseguren, estan respirant.

Els veïns del centre demanen a Salvem la Mobba que recapacitin, pensin en el benestar de Badalona i faciliti al nou alcalde l'enderrocament de l'edifici per construir una zona verda. Recordem que el juliol de l'any passat el jutjat contenciós administratiu número de 14 va estimar íntegrament el recurs presentat pel Grup de Treball sobre la Mobba. Considerava que la decisió de no declarar l'edifici bé cultural d'interès local no estava 'suficientment motivada' i existien motius per protegir-la.

Xavier Garcia Albiol reitera el seu compromís d'enderrocar la Mobba i construir-hi una plaça

L'alcalde de Badalona assegura que els veïns de l'entorn que reclamen que aquesta antiga fàbrica vagi a terra, poden estar tranquils. Explica que emprendran totes les accions legals necessàries per fer-ho realitat. No ha parlat però de terminis previstos per l'enderroc.