La Plataforma Sant Roc Som Badalona exigeix frenar un desnonament amb menors previst per aquest dijous

La Plataforma Sant Roc Som Badalona exigeix frenar un desnonament amb menors previst per aquest dijous
Mar Martínez
18/10/2023 - 17:33

Badalona - Demà dijous al matí, a un quart de deu, hi ha previst a la ciutat un nou desnonament. La Plataforma Sant Roc Som Badalona en demana la seva suspensió. La família afectada és una dona amb dues filles que estava a la Mesa d'Emergència per aconseguir un lloguer social. Però des de l'entitat expliquen que la van fer fora per temes burocràtics i que la família no té altra sortida que viure al carrer.

Es dona el fet que el marit de Tahira Kalsoon, va anar fa gairebé tres anys al Pakistán, a veure el seu pare, a punt de morir, i no en va poder tornar. Allà va agafar la covid, i se li van complicar problemes de diabetis i fetge. En tot aquell procés de malaltia li va vèncer el NIE i aquest fet va provocar, explica la Plataforma Sant Roc Som Badalona, que se'ls fes fora de la Mesa d'Emergència. La família estava pagant el pis, però va deixar de fer-ho. La Tahira explica que necessitava la signatura del seu marit per tramitar ajuts per l'habitatge, però ell, operat fa pocs mesos, continua al Pakistan, on se sotmet a diàlisi. El desnonament va ser suspès a la primavera i va ser posposat per aquest dijous, amb presència prevista del servei especial dels ARRO, dels Mossos d'Esquadra.

WhatsApp Image 2023-10-18 at 13.20.56

La Plataforma Sant Roc Som Badalona defensa que aquesta veïna de Sant Roc pugui continuar al pis amb les seves filles de 16 i 14 anys. Al barri els desnonaments són una constant, com ho és també, diu l'entitat, el fet que els pisos es tornin a ocupar no sempre per famílies que ho necessiten. Denuncia que l'administració en té constància i no atura aquesta roda. La Plataforma aporta informes del Casal dels Infants, on acudeixen les filles de la Tahira, i de l'institut, a Llefià, per tal de frenar el desnonament.

📺 Notícia audiovisual: