La platja del Coco, al Manifesta 15

La platja del Coco, al Manifesta 15
Mar Martínez
04/04/2024 - 18:22

Badalona - La platja del Coco de Badalona serà una de les seus de la biennal d'art contemporani Manifesta 15. Es tracta d'un diàleg entre art, cultura, societat i espai que es desenvolupa en dotze ciutats metropolitanes entre el 8 de setembre i el 24 de novembre. A la nostra ciutat, l'artista francès Félix Blume instal·larà a la platja l'escultura sonora 'Rumours from the sea' (Rumors des del mar).

A Badalona, l'artista Félix Blume representarà els seus 'Rumors des del mar'. Pals de bambú a la platja del Coco que interactuaran amb l'aigua. Una ruta d'ovelles transhumants que acabarà a la platja de Sant Adrià del Besòs o una instal·lació a les Tres Xemeneies són altres dels projectes a la zona del Barcelonès Nord.

A Santa Coloma, La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista també serà un dels punts de trobada.

Binta Diaw, Lola Lasurt, Carlos Bunga i el col·lectiu Tornen les esquelles, són alguns dels noms més destacats, d'un total de 43, d'aquest Manifesta 15. Seran 78 dies d'art i reflexió amb tres clústers o espais temàtics, com seran els nodes del Besòs, el delta del Llobregat i la serra de Collserola.

Un dels reptes de l'esdeveniment és que l'art entri en espais que estan tancats a la ciutadania. La transició ecosocial, és a dir, la conversió de les ciutats en espais més humans i ecològics, i com imaginar futurs del que defineix com a ruïnes de l'era industrial, són algunes de les motivacions dels artistes.

EL BON AUGURI OVELLES MANIFESTA 15 SANT ADRIA
'El bon auguri', Alba Bresolí

Per exemple, l'autor i professor de Princeton, als Estats Units, German Labrador analitzarà l'impacte de la Guerra Civil Espanyola i el franquisme en el desenvolupament cultural i social. I el departament d'Educació de Manifesta 15 presentarà una recerca educativa sobre els moviments de renovació educativa catalana, que es remuntarà als anys vint. Per cert, que de la quarantena de participants, la meitat resideixen a l'àrea metropolitana i la majoria presentaran obres noves.