La pluja deixa afectacions lleus a la ciutat

La pluja deixa afectacions lleus a la ciutat
Sara Nicolás / Anna García de Albéniz
16/10/2023 - 14:09

Badalona - Avui la intestabilitat meteorològica ha tornat, fet que ha provocat precipitacions en forma de pluja i un descens de les temperatures. A Badalona, la pluja ha deixat fins a 56 litres per metre quadrat a Bufalà. Aquest ha estat el barri més afectat pel xàfec de primera hora del matí d'avui, però en d'altres punts de la ciutat s'han acumulat al voltant de 40 litres. La pluja ha caigut amb intensitat als barris de Canyet, Dalt la Vila, el Centre i Pomar, tot i que la pluja ha afectat tot el municipi.

Badalona ha estat un dels municipis amb més avisos: 17 trucades al 112. De fet, a la Regió d'Emergències Metropolitana Nord s'han registrat 34 incidències. Algunes de les més destacades han estat a equipaments educatius i culturals de la ciutat, com per exemple l'escola municipal bressol Uni Dori, on ha calat la pluja en forma de goteres. La biblioteca Can Casacuberta, que es troba actualment tancada al públic, també ha estat víctima d'afectacions derivades pel temporal. L'edifici adjacent a la biblioteca, l'Espai Betúlia, també ha patit goteres.

WhatsApp Image 2023-10-16 at 14.04.39
WhatsApp Image 2023-10-16 at 14.04.40

A més, la cruïlla entre els carrers d'Occitània amb Jaume Ribó s'ha inundat. Malgrat això, no s'han registrat incidents notables, tret d'una sortida puntual per inundació de baixos al carrer València. Protecció civil manté el pla d'alerta Inuncat i demana molta prudència en la mobilitat a les zones on plogui intensament, i allunyar-se de rieres i zones inundables. La previsió és que els xàfecs es vagin retirant de cara a la tarda. D'altra banda, com a conseqüència de les pluges d'ahir al matí, es van tornar a veure taques d'abocament d'aigües residuals al litoral badaloní.