La pluja dona una petita treva a la Fira del Llibre de Badalona

La pluja dona una petita treva a la Fira del Llibre de Badalona
Laura Valverde / Anna Garcia de Albéniz
23/04/2024 - 14:46

Plaça Pompeu Fabra, Badalona - Al matí la pluja ha donat una petita treva en una Diada de Sant Jordi on finalment ha sortit el sol. La jornada ha començat amb una gran afluència de visitants a la Fira del Llibre de Badalona de la Plaça Pompeu Fabra on molts veïns han aprofitat per adquirir els exemplars d'aquest any. De fet, les llibreries esperen que els possibles ruixats d'aquesta tarda no impossibilitin les vendes.

La plaça Pompeu Fabra de Badalona, on des de dissabte se situa la 44a Fira del Llibre, ha estat plena de visitants durant tot el matí. Aquesta zona, tant de pas, ha obligat a molts badalonins i badalonines a fer una parada obligada i fer una ullada a les propostes literàries d'aquest any. De fet, les llibreries valoren positivament el Sant Jordi d'enguany. Asseguren que una fira del llibre repartida en diversos dies permet als lectors fer compres més conscients i rumiar, així, el llibre que compraran.

  • Carla Arce, de la Llibreria Mitja Mosca i Magda Gual de Saltamartí Llibres:

Tot i que la pluja els va sorprendre ahir a la tarda, les llibreries expliquen que l'experiència de fa dos anys els ha permès anticipar-se i no tenir cap pèrdua material. Tot i això, es mostren previsors de cara a aquesta tarda, ja que poden arribar alguns ruixats. De fet, al migdia han arribat les primeres pluges.

Badalonins i badalonines han aprofitat per sortir al carrer a comprar la rosa i el llibre durant aquest matí assolellat. Mentre que alguns s'han demanat festa a la feina per a poder gaudir de la diada, d'altres reivindiquen mantenir Sant Jordi com a dia laborable, per viure-ho també en l'entorn laboral amb els companys de feina.

Recordem que aquest any, i per iniciativa de la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Llibreteres, la diada acabarà sense el tradicional rànquing dels llibres més venuts. Tot i això, els llibreters apunten que ressonen noms mediàtics com el del periodista Xavi Coral, Ramon Gener i l'escriptora Eva Baltasar. Amb tot, asseguren que aquest 2024 les propostes sol·licitades han estat força diverses i no s'han concentrat en títols destacats.