La Policia Nacional deté 7 persones acusades de pertinença a organització criminal i allibera 17 víctimes

La Policia Nacional deté 7 persones acusades de pertinença a organització criminal i allibera 17 víctimes
Raquel Moreno Escudero
08/04/2024 - 11:08

Sant Adrià de Besòs - La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de persones. Hi ha 7 detinguts, als quals se'ls acusa dels presumptes delictes de tràfic de persones, falsedat documental i pertinença a organització criminal. L'operatiu policial ha permès alliberar 17 víctimes que havien de pagar entre 10.000 i 12.000 euros per a introduir-les a Espanya. La investigació va iniciar-se el juliol de 2023 amb la detecció d'una primera furgoneta amb 11 persones amuntegades al seu interior, a Sant Adrià de Besòs.

tràfic persones

L'organització criminal gestionava el tràfic de persones des de diferents països europeus cap a Barcelona, la gran majoria ciutadans estrangers de tercers països, vulnerant la legislació vigent sobre l'entrada d'estrangers cobrant-los elevades quantitats de diners per garantir-los el trasllat i l'entrada a Espanya.

El viatge en carretera a l'interior de furgonetes, s'efectuava en nul·les condicions higiènica-sanitàries, sense ventilació ni àpats en trajectes de més de 18 hores. A les víctimes, amuntegades, no se les permetia sortir del vehicle ni per fer les seves necessitats. També se'ls retirava els seus telèfons mòbils i documentació.

tràfic persones `3