La primera Marató de Donants de l'any clou a l'Escola Joan Coret, atapeïda de famílies solidàries

La primera Marató de Donants de l'any clou a l'Escola Joan Coret, atapeïda de famílies solidàries
Berta Soler / Laia Martínez
19/01/2024 - 21:06

Badalona - L'Escola Joan Coret, ubicada al barri de Montigalà-Puigfred, ha acollit aquest divendres a la tarda l'última jornada de la primera Marató de Donants de l'any. Tot i que des de Badalona s'hi continuarà col·laborant en diferents campanyes durant els pròxims dies.

DONAR SANG
Porta principal de l'Escola Joan Coret.

Molts alumnes voluntaris han après durant aquesta setmana com és d'important fer aquest gest generós. I és que les ganes de col·laborar i ajudar a malalts són més fortes que la por a les agulles.

  • Escoltem a la Mariona, l'Helena, l'Adriana i l'Iker:

Pares i mares expliquen que s'hi han acostat per fer aquest gest solidari, però també per donar exemple als seus fills de com ser empàtic i ajudar a salvar vides. El que més valoren, però, és que des del Banc de Sang i Teixits hagin convertit els punts de donació mòbil en espais més accessibles.

  • La Begoña Hurtado és mare d'un alumne de l'escola:
DONAR SANG
La biblioteca del centre s'ha convertit en sala de donacions.

Recordem que aquesta primera Marató de Donants de sang de l'any vol arribar a les 10.000 donacions. La pròxima cita serà aquest dilluns, 22 de gener, a l'Escola Laietània, a tocar de la plaça Pep Ventura.

MARATÓ DE DONANTS DE SANG DE CATALUNYA

La primera Marató de donants de sang de Catalunya ha fet augmentar les donacions un 50%. És a dir, s'ha passat d'unes 800 diàries a 1.200. El Banc de Sang i Teixits fa un balanç molt positiu, tot i que avisa que la xifra hauria de mantenir-se tot l'any. La Marató al territori català acaba avui, però recordem que a Badalona continuarà la setmana vinent en diferents escoles del municipi.

DONAR SANG

El recompte final es tancarà dilluns vinent, però confien arribar a la xifra de les 10.000 donacions. Remarquen, però, que la ciutadania no es pot relaxar i que és necessari que es proporcionin unes 1.000 donacions diàries. És, sobretot, en els períodes vacacionals quan les donacions de sang baixen un 20% i les reserves es veuen afectades. El Bang de Sang i Teixits de Badalona defensen que l'ideal és tenir reserves per a 8 dies.

Una donació de sang salva tres vides

  • Àgueda Ancochea és metgessa i directora del Bang de Sang i Teixits de Badalona:

📺 Notícia del Badalona Notícies del 19 de gener de 2024: