La Processó de Llefià commemora els 25 anys de l'arribada de la imatge del Sant Enterrament

La Processó de Llefià commemora els 25 anys de l'arribada de la imatge del Sant Enterrament
Mònica Martín
29/03/2024 - 23:17

Badalona - La Processó del Sant Enterrament de Llefià referma el seu èxit amb la multitudinària assistència. El recorregut circular, el nombre de passos, que es va reduir de tres a dos l'any anterior, i el canvi en els 'costaleros', que ara es troben ocults sota els misteris, han protagonitzat un Divendres Sant per emmarcar.

A dos quarts de set començaven a sortir els passos del Sant Enterrament i de La Verge de la Soledat de la Parròquia de Sant Antoni de Pàdua on han desfilat al ritme de l'orquestra que els ha guiat durant tota la nit. Els més de vuitanta 'costaleros' que han portat els passos, amb 1 tona de pes, es trobaven sota el misteri i només se'ls podia intuir les passes dels peus, l'any passat van treure les barres exteriors per tal de repartir més el pes dels passos. La rebuda de tots ells ha estat entre càntitcs d'agraïment i llargs aplaudiments pel treball que han fet durant mesos com a símbol d'admiració del públic present. Enguany, celebren els 25 anys de l'arribada de la imatge del Sant Enterrament.

WhatsApp Image 2024-03-29 at 23.14.17

Sota l'atenta mirada de grans i petits la processó s'ha refermat com la més multitudinària de Badalona. Mentre el pas de la Verge de la Soledat ja abandonava la parròquia, el llançament de pètals de roses blanques i vermelles ha tenyit els carrers per donar pas a una saeta, que ha deixat en silenci sepulcral als assistents. Una tradició que passa de generació en generació i amb la que molts dels assistents ho consideren un lligam amb la seva terra natal.

Com ja ha succeït els darrers anys el Pas del Calvari no ha desfilat perquè ja ho va fer el 23 de març amb la celebració del Dissabte de Passió. Emoció, felicitat i molt de treball han commemorat una processó on no han faltat els capirots, les mantilles i les peinetes.