La proposta perquè els delictes de pederàstia no prescriguin mai: del Parlament al Congrés

La proposta perquè els delictes de pederàstia no prescriguin mai: del Parlament al Congrés
Jordi Ribàs
23/10/2023 - 20:40

Badalona - El Parlament de Catalunya reclamarà al Congrés dels Diputats que els delictes de pederàstia no prescriguin mai. Aquesta iniciativa legislativa surt de la Comissió d'investigació de la Pederàstia en l'Església, l'única comissió en seu parlamentària que hi ha a l'Estat, presidida per la diputada d'En Comú Podem, la badalonina Susanna Segovia.

Entrevistada al BDN 360º, Segovia, ha explicat que el compromís dels polítics que participen en la comissió és aconseguir que aquest tipus de delictes no prescriguin perquè, sovint, les víctimes triguen molts anys a poder denunciar els abusos. La diputada del Parlament també confia que aquesta qüestió sigui una de les prioritats del pròxim mandat al Congrés.

Al programa també hi ha participat Manel Barbero, president de Mans Petites, entitat que representa a familiars i víctimes de pederàstia. Barbero ha criticat que, fins ara, l'Església i moltes escoles encara no han estat jutjats com toca, i que per això és tan important que no prescriguin els crims.

Tant Barbero com Segovia han reclamat mesures per escoltar i atendre les víctimes, així com oferir-los suport psicològic. També proposen crear una xarxa d'atenció a les víctimes de pederàstia similar a la que ja disposen les víctimes de violència masclista. Pel que fa a la prevenció, reivindiquen una educació sexoafectiva a les escoles perquè entenguin, com més aviat millor, conceptes com el consentiment.