La PSU denuncia que la pujada salarial de la Guàrdia Urbana no s'ajusta a la legalitat i el govern local ho desmenteix

La PSU denuncia que la pujada salarial de la Guàrdia Urbana no s'ajusta a la legalitat i el govern local ho desmenteix
Judit Larios
01/12/2023 - 20:38

Badalona - El sindicat PSU de la Guàrdia Urbana denuncia que la pujada salarial d'un 7 % aprovada aquest matí, segons afirmen, no està ben redactada ni s'ajusta a legalitat. Un fet que temen que afecti el cobrament de les nòmines dels agents. El govern local ho nega i garanteix que els pagaments dels sous es faran segons l'acord signat.

Des del sindicat valoren positivament l'increment de sou, que serà d'entre 150 i 175 euros per als agents i de 400 per als alts càrrecs. Destaquen que és molt superior a la proposta de l'anterior govern municipal, que era de 28 i 1.500 euros, respectivament. Tot i això, lamenten que continua sense ser la xifra que esperaven perquè no els permet, diuen, equiparar-se a altres cossos de policia local. A més, segons la PSU, el text de la pujada salarial no s'ajusta a la llei i creuen que podria comportar retards en el pagament de les nòmines o, fins i tot, que els agents hagin de tornar els diners si s'impugna l'acord.

L'Ajuntament, que es mostra satisfet amb l'acord, ho nega i assegura que ni el Departament d'Intervenció ni Secretaria General han interposat cap objecció al text. Sosté que el pagament de les nòmines, per tant, es farà amb normalitat. Per la seva banda, SIP-Fepol, l'altre sindicat del cos policial, celebra l'acord aprovat, ja que creu que posa fi a la situació irregular que patien els agents pel que fa a l'abonament de plusos. L'han qualificat d'un pas importantíssim per millorar les condicions laborals i econòmiques dels agents.