La PSU reclama que es reactivi l'oferta d'hores extres a la Guàrdia Urbana per garantir la seguretat a Badalona

La PSU reclama que es reactivi l'oferta d'hores extres a la Guàrdia Urbana per garantir la seguretat a Badalona
Àlex Sisó
05/03/2024 - 19:02

Badalona - El sindicat PSU de la Guàrdia Urbana demana a l'executiu local que intervingui perquè es reactivi l'oferta d'hores extres al cos per poder cobrir amb normalitat la seguretat als carrers de Badalona. Lamenten que la falta d'aquestes hores ha deixat la Guàrdia Urbana en una situació crítica, amb únicament dues patrulles per atendre incidències. El primer tinent d'alcalde, Juan Fernández, ja ha fet una instrucció on demana a la superintendència en cap del cos que ordeni la cobertura de tots els serveis necessaris.

Mitjançant una carta, adreçada a l'alcalde Xavier Garcia Albiol, la Plataforma Sindical Unitària recorda que el cos policial fa temps que té problemes per cobrir els torns per falta de personal. Segons el sindicat, en l'última dècada s'ha passat d'una plantilla de 300 a 240 agents. Una reducció que, afirmen, els ha dut a una situació insostenible. Des de la PSU asseguren que han pogut compensar la manca de personal amb la sol·licitud d'hores extres. Lamenten, però, que des de fa un temps no s'estiguin oferint. Un fet que ha deixat la Guàrdia Urbana sota mínims, amb únicament dues patrulles disponibles ja que les altres dues, segons afirmen, han de romandre fixes controlant els edificis afectats per l'esfondrament del carrer del Canigó.

Alfonso Griñan, portaveu de la PSU

Tenint en compte la necessitat de garantir el servei ordinari així com els derivats del sinistre al barri del Raval, el govern local ja ha sol·licitat al superintendent de la Guàrdia Urbana que es cobreixin tots els serveis, incloent-hi aquells que s'hagin de realitzar mitjançant serveis extraordinaris.