La regió metropolitana de Barcelona entrarà en emergència per sequera al gener

La regió metropolitana de Barcelona entrarà en emergència per sequera al gener
Berta Soler
12/12/2023 - 18:04

Badalona - La Generalitat preveu ajornar l'entrada en emergència per sequera a la regió metropolitana de Barcelona fins al gener, i no aquest mes de desembre, com havia previst inicialment. Això suposarà reduir la dotació màxima a només 200 litres per habitant i dia, però també aplicar restriccions extres que no preveu el pla de sequera.

Concretament, s'aplicarà una moratòria a noves activitats econòmiques intensives en aigua, com per exemple granges o hotels. També es rebaixaran els cabals dels rius Ter, Llobregat i la Muga per tal d'allargar les reserves dels embassaments. D'altra banda, el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha anunciat aquest dilluns que es prohibirà l'ús de les dutxes a les instal·lacions esportives, tot i que es permetrà el reg de l'arbrat municipal per evitar que mori, així com el manteniment de piscines d'ús públic o esportiu.

El conseller també ha admès que tot i que s'està estalviant molta aigua, es preparen per a tots els escenaris, també per si finalment cal dur aigua en vaixells.