La regulació dels clubs cannàbics, al ple municipal

La regulació dels clubs cannàbics, al ple municipal
Judit Larios
25/09/2023 - 23:44

Casa de la Vila, Centre - El ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat una moció per estudiar una regulació per a l'obertura i funcionament dels clubs de cànnabis a la ciutat. El grup municipal d'ERC, qui ha presentat la proposta, ha instat a trobar un marc jurídic que permeti que les associacions puguin dur a terme la seva activitat sense molestar els veïns.

La moció dels republicans aposta per establir les zones de la ciutat on es poden ubicar aquest tipus d'associacions per fer-les compatibles amb el seu entorn, de la mateixa manera que s'ha regulat l'existència dels casinos. Creuen que el debat és necessari després que els veïns de Coll i Pujol s'hagin mobilitzat contra l'obertura d'un club de cànnabis al seu barri i proposen seguir l'exemple de municipis veïns com Montgat, que ja disposa d'una ordenança d'aquest tipus.

El govern local ha afirmat que la moció està fora de la legalitat i ha recordat que la llei prohibeix el consum, cultiu i comercialització d'aquesta substància. Per això, ha assegurat que prendrà mesures davant qualsevol associació que ho incompleixi. Per contra, en Comú Podem ha demanat no criminalitzar aquesta activitat, recordant que pot servir per a usos terapèutics.

Qualsevol associació que dugui a terme aquestes activitats serà clausurada i denunciada per la via judicial. Una associació pot proporcionar informació, elaborar i difondre estudis o expressar opinions, però fins aquí.

L'executiu del PP s'ha mostrat finalment obert a crear una comissió de treball que integri els grups municipals, la FAVB, representants dels clubs de cànnabis i d'agents sanitaris per debatre aquesta problemàtica. Així, la moció ha tirat endavant amb l'abstenció del PP i el vot a favor de tots els grups de l'oposició.