La Reina Carnestoltes arriba a Badalona carregada d'activitats!

La Reina Carnestoltes arriba a Badalona carregada d'activitats!
Anna García de Albéniz
01/02/2024 - 11:12

Badalona - Arriba el mes de febrer i amb ell, la festa popular més esbojarrada de l'any: el Carnaval. La reina de la disbauxa aterra a Badalona amb un programa carregat d'activitats per a tota la família en diversos punts de la ciutat. Ep! I Badalona Comunicació també se suma a la celebració. El divendres 9 de febrer el magazín Badalona Matí de Ràdio Ciutat es trasllada al Mercat municipal de La Salut amb una programació especial de 10.00 a 12.00h. No us perdeu!

El dissabte 10 de febrer comença la diversió a les 17.00h de la tarda al Centre Cívic Torre Mena amb el pregó de la Reina Carnestoltes i la seva cort.

Seguidament, la rua recorrerà diferents carrers del barri de Llefià i acabarà a la Plaça Trafalgar amb el lliurament de premi a les comparses que hi han participat. La rua comptarà amb l'espectacle «Mediterraneus» de la companyia Todozancos. Una obra itinerant de xanques inspirat en el Mar Mediterrani, l'art surrealista de Dalí i l'arquitectura modernista de Gaudí. I tot ben amanit amb la música d' «Always Drinking Marching Band» i l'Escola de Música Moderna. El tradicional ball de disfresses serà a les 19.00h de la tarda a la Plaça Trafalgar amb la banda de versions Tribut FM.

En aquest mateix espai, a les 20.00h, tindrà lloc el lliurament dels premis a les comparses en les categories d'adult, infantil, individual i parella. Els guardons reconeixeran la més treballada, la més divertida, la més original i la més reivindicativa. A més, també hi haurà un premi especial del jurat. Les inscripcions a la rua es poden fer a través del web www. carnaval.llefia.org fins el 8 de febrer. Ja a la nit, a partir de les 22.00h, la Plaça de la Plana acollirà la festa popular amb punxadiscos i molta música a càrrec de la Comissió de Festes de Badalona.

L'endemà, el diumenge 11 de febrer, el carnaval infantil inundarà el barri del Centre. A partir de les 11.00h serà la concentració de comparses en tres punts diferents, la Plaça del Bisbe Joan Carrera, la Plaça de la Plana i a l'escola Lola Anglada. Les rues començaran a les 11.10h i finalitzaran al passeig de la Rambla amb una gran festa, on les rebrà la Reina de Carnestoltes. A dos quarts d'una, ball de disfresses en aquest punt.

El dissabte 17 de febrer l'enterrament de la Sardina al Parc de l'Escorxador posarà fi al Carnaval alhora que encetarà el temps de quaresma. Un acte que anirà a càrrec de Bèsties i Diables de la Salut.