La Residència Danae participa en una prova pilot per monitorar els residents

La Residència Danae participa en una prova pilot per monitorar els residents
Susana Soldado
17/07/2023 - 14:22

Centre. - La residència de gent gran Danae participa en la prova pilot d'un dispositiu que permet tenir monitorats els residents i evitar possibles patologies. Està desenvolupat per una empresa d'enginyers que, amb la pandèmia, van veure la necessitat de tenir un control més exhaustiu de les constants vitals de la gent gran. Ara, amb fons Next Generation volen arribar a unes 200 llars de Badalona.

Prova pilot a la Residència Danae

De moment, una desena de residents de Danae compten amb una polsera que va registrant les constants com la saturació d'oxigen a la sang, la temperatura, la freqüència cardíaca. També permet la localització i fa avisos davant una caiguda. Els desenvolupadors estan en plena etapa de comercialització i amb la residència Danae, afirmen, es demostra la funció preventiva de la tecnologia. El CEO d'Oxeen, empresa desenvolupadora de l'aplicació, Àlex Pedret, afirma que la tecnologia permet actuar més ràpidament davant possibles complicacions.

Davant una variació en un paràmetre, salta un avís en els dispositius mòbils que tenen els auxiliars i infermeres. També a les pantalles que hi ha distribuïdes a les diferents plantes de la residència. Per a les infermeres és una eina útil que els permet ser més eficients. La Lourdes Costa, infermera de la Residència Danae, assegura que permet evitar possibles visites a les urgències, ja que, a vegades, els símptomes, arriben massa tard. 'Tenim avis que, pel deteriorament cognitiu que té, no et poden avisar si s'ofeguen' posa com a exemple aquesta infermera.

FRAME DANAE 3
L'aplicació permet rebre avisos davant qualsevol alteració de l'usuari

Els usaris se senten més segurs

De moment, la iniciativa ha tingut molt bona rebuda entre els residents. Els fa sentir més segurs davant possibles incidents. En Joan Gili o la Trinitat Garcia, en són un exemple. Porten el dispositiu des de fa unes setmanes i ja han comprovat com permet una reacció més ràpida davant incidents. 'Em dona molta més seguretat perquè, si caic durant la nit, ho detectaran de seguida' afirma en Joan de 91 anys.

FRAME DANAE 2
En Joan i la Trini porten la pulsera des de fa unes setmanes

La intenció és que després de l'estiu, el dispositiu s'estendrà entre la seixantena de residents. Ja al gener, en una segona fase del projecte l'aplicació arribarà a 200 llars badalonines i és per això que l'empresa ja busca aliats entre entitats i organismes sanitaris per poder-la implantar.