La reurbanització del solar de l'Estrella començarà després de l'estiu

La reurbanització del solar de l'Estrella començarà després de l'estiu
Mar Martínez
21/02/2024 - 09:11

Coll i Pujol - Després de l'estiu començarà la urbanització de vials i places en el marc del projecte residencial al solar de l'antiga fàbrica l'Estrella, al barri de Coll i Pujol. Allà s'hi preveu edificar 339 pisos, privats i públics a parts iguals, tot i que els tràmits per construir-hi els primers estan més avançats.

Solar Estrella Coll i Pujol 2 frame

Els projectes d'urbanització s'acaben de licitar, un pas previ per tal que les obres s'adjudiquin a l'empresa que ha de realitzar-les i que es preveu que es conegui al juliol. La urbanització passa, en part, per habilitar una gran zona verda, de dotze mil metres quadrats, i per garantir una circulació del tot accessible tant de vehicles com persones.

Aquestes actuacions, s'iniciaran en paral·lel a la construcció de les primeres promocions privades d'habitatge, al setembre. El global del projecte hauria d'estar enllestit en tres anys, segons ha explicat el gerent del Consorci de l'ARE de l'Estrella, Francesc López Guardiola.

L'àrea residencial de l'Estrella es troba limitada per la Rambla de Sant Joan i el Torrent de la Batllòria, entre altres vials, que veuran un canvi important de fesomia. En aquest nou espai habitat de la ciutat està prevista la construcció del nou edifici de l'escola Ventós Mir. El subsol del terreny amaga restes arqueològiques romanes i també el dipòsit d'aigües pluvials.