La revista informativa i satírica 'La CCOOtorra' compleix 35 anys

La revista informativa i satírica 'La CCOOtorra' compleix 35 anys
Laia Martínez
29/02/2024 - 21:36

Badalona - La revista 'La CCOOtorra' de l'Ajuntament de Badalona va néixer l'any 1989, en mans dels fundadors Josep Lluís González i Pepe Gálvez. 35 anys després continua el seu propòsit reivindicatiu, comunicatiu i satíric. Aquesta tarda, en el local d'aquest sindicat al carrer Font i Escolà, al barri del Raval, han inaugurat una exposició amb les portades més representatives, han presentat un llibre i han mostrat un vídeo documental, amb la intervenció del secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco.

2
Part de l'exposició, ubicada a la seu de Badalona

L'esperit crític i satíric es respira en cada una de les publicacions d'aquesta revista des de fa més de tres dècades. I és, que, tot i ser una revista amb públic limitat, des de CCOO valoren la seva utilitat i el teixit social que es crea amb la plantilla. La petjada històrica de la revista es recull ara a la mostra que porta per nom 'La CCOOtorra 1989-2024: 35 anys d'informació sindical', que pretén moure's a diferents centres cívics de Badalona. Les primeres pàgines publicades i també les portades més icòniques sobre les diferents lluites sindicals, estan exposades ara a la seu.

DSCF6192

En homenatge a Francisco Ibáñez, vam agafar una Rue del Percebe i la vam fer com si fos l'Ajuntament

Pol Acózar és el secretari general de la secció sindical de CCOO de l'Ajuntament de Badalona

Des del 2015, la revista es publica amb certa regularitat, amb 6 números l'any. El secretari general de Comissió Obrera Nacional de Catalunya, Javier Pacheco, considera que forma part de la 'llibertat democràtica d'expressió per al conjunt de la ciutadania de Badalona'. Per la commemoració d'aquests 35 anys de vida, en uns mesos la secció sindical publicarà un llibre amb un recull d'entrevistes i fotografies de les portades més representatives.