La sala infantil de Can Casacuberta reobre finalment després de gairebé quatre anys tancada

La sala infantil de Can Casacuberta reobre finalment després de gairebé quatre anys tancada
Raquel Moreno / Berta Soler / Paola Ramos
18/12/2023 - 20:43

Biblioteca Can Casacuberta - La biblioteca central de Badalona, Can Casacuberta, torna a obrir les seves portes per tercera vegada des del primer tancament l'any 2019 per deficiències i avaries. El passat 20 de febrer va reobrir parcialment i va haver de tancar de nou durant el passat mes d'agost per una nova avaria als equips de climatització. La sala infantil de l'equipament obre al públic de nou després gairebé 4 anys tancada.

Durant els darrers mesos que ha estat tancada s'han pogut fer treballs a les calderes, part del sistema de climatització, la reparació de la coberta per evitar filtracions, l'ascensor accessible i l'adequació de la normativa pel que fa a la seguretat, l'accessibilitat i l'evacuació. Però el que més desitjaven les famílies era l'obertura de la sala infantil, que suposa un espai de lleure i aprenentatges per a nens i nenes, i que no han pogut gaudir durant gairebé 4 anys.

I no només ho desitjaven els usuaris, sinó que també els professionals que hi treballen. L'Imma Casals n'és la directora:

Malgrat no estar del tot segurs, la majoria dels usuaris confien que l'espai no hagi de tornar a tancar les portes.

Segons ha explicat el govern municipal, els treballs més importants encara pendents de finalització afecten la coberta de zinc de la biblioteca. També s'han de substituir uns dispositius que milloraran l'eficiència del renovat sistema de climatització. Una sèrie de problemes ocults, no previstos en la primera licitació que han suposat, diuen, la modificació del contracte de les obres que, amb un import de 271.000 euros, està previst que comencin durant el pròxim mes de gener de 2024.

📺 Notícia audiovisual informatiu vespre 18/12/2023: