La segona crida per cobrir l'especialitat de medicina familiar tampoc aconsegueix omplir les places

La segona crida per cobrir l'especialitat de medicina familiar tampoc aconsegueix omplir les places
Sara Nicolás
02/05/2024 - 18:03

Badalona - La convocatòria extraordinària del Ministeri de Salut per cobrir les vacants en medicina familiar i comunitària fracassa i no aconsegueix omplir totes les places. En total, 22 places han quedat orfes a Catalunya malgrat els incentius posats en marxa pel govern català per pal·liar la manca d'interès en l'especialitat.

L'àrea de medicina familiar i comunitària és l'especialitat que més places demanda anualment. Aquest és el tercer any consecutiu, però, que la convocatòria no assoleix atraure els estudiants de medicina que caldrien. Les condicions laborals i la manca de compensacions són, segons el sindicat Metges de Catalunya, les principals raons per les quals els professionals sanitaris rebutgen aquesta especialitat. Un problema que pot agreujar-se, ja que l'envelliment del personal actual deixarà orfes moltes places d'una especialitat que és l'entrada al sistema de salut.

  • Així ho explicava David Arribas, metge de família i vicesecretari general de Metges de Catalunya, entrevistat al Badalona Matí:

Des de Metges de Catalunya alerten que, si les polítiques vers el col·lectiu mèdic no milloren les condicions laborals, el sistema sanitari públic podria quedar-se sense metges de capçalera suficients per atendre els Centres d'Atenció Primària. Recordem que la primera convocatòria de l'especialitat va deixar gairebé un centenar de places desertes a Catalunya, fet que va desembocar en una segona crida en l'adjudicació de les places MIR.