El Projecte Cantera premia tres artistes emergents del Barcelonès Nord

El Projecte Cantera premia tres artistes emergents del Barcelonès Nord
Àlex Sisó / Sara Nicolás
13/06/2024 - 16:28

Santa Coloma de Gramenet - La segona edició del Projecte Cantera, impulsat pel col·lectiu Gramenet Contemporani, ha premiat tres projectes creats per artistes emergents del Barcelonès Nord. Els guardons s'han donat a conèixer durant la clausura de l'exposició 'L'RB4 Exposa'. Una mostra que ha exhibit 35 obres, de temàtiques i tècniques diverses, elaborades per prop d'una vintena d'alumnes de Batxillerat Artístic de l'Institut Ramon Berenguer IV de Santa Coloma.

ERIKA
Imatge: La Perifèrica | Marc Guzmán i Berta Cuduñet

L'Erika Marín ha estat la guanyadora del Projecte Cantera a Badalona. Ho ha fet amb una obra inspirada en els seus avis que barreja escultura, pintura i videoart.

Erika Marín, artista emergent

L'Erika, juntament amb la Dottyr Cheong i el col·lectiu Sin Ánimo de Lucro, guanyadors del Projecte Cantera a Santa Coloma i Sant Adrià, tindran l'oportunitat de fer una exhibició individual. Podran preparar-la durant dos mesos a l'espai artístic Neo Fabrik en companyia d'un mentor. De fet, els mentors són artistes consolidats de Santa Coloma que també han exercit de jurat del concurs i han estat els encarregats de seleccionar els projectes guanyadors.

Fulanitoivan, mentor de l'Èrika

Les exposicions individuals es faran cap a finals d'any al Mas Fonollar de Santa Coloma de Gramenet, el Badiu Jove de Badalona i el Centre Polidor de Sant Adrià de Besòs. El Projecte Cantera pretén professionalitzar nous talents a través de l'estudi de l'ecosistema artístic de les seves ciutats, visites a sales d'exposició i trobades amb artistes visuals.

Daniel de Gràcia, coordinador del 'Projecte Cantera'

El Cantera ha estat un dels 10 projectes semifinalistes del programa Impulsa, de la Fundació Catalunya Cultura, juntament amb l'escola de dansa Marisa Yudes L'equip. El guanyador, que rebrà un premi de 10.000 euros, es donarà a conèixer el 22 d'octubre durant la Nit de l'Empresa i la Cultura 2024. Els organitzadors del Projecte Cantera ja pensen en la tercera edició amb l'objectiu d'arribar a més municipis del Barcelonès Nord i engrescar a altres centres educatius, com l'Escola d'Art Pau Gargallo de Badalona.