La segregació escolar es redueix un 20% a Catalunya i un 35% dins els municipis

La segregació escolar es redueix un 20% a Catalunya i un 35% dins els municipis
Àlex Sisó / ACN
10/01/2024 - 17:11

Badalona -
El pacte contra la segregació escolar signat el 2019 ha permès reduir un 20% els nivells al conjunt de Catalunya i un 35% als municipis. Així ho conclou el darrer estudi del Síndic de Greuges, el qual apunta que s'han aplicat 13 de les 30 mesures previstes. L'estudi també posa de manifest que 250 centres catalans continuen amb una alta concentració d'alumnat amb necessitats educatives específiques derivades de situacions socioeconòmiques o socioculturals.

La síndica de greuges, Esther Giménez-Salinas, ha destacat la feina feta fins ara i ha valorat positivament les dades. Ha avisat, però que aquesta tendència a la baixa només es consolidarà sempre que es continuï treballant en aspectes com el problema estructural del racisme. La síndica ha valorat que per assolir la integració de les persones nouvingudes el primer pas és garantir-los una bona formació i ha recordat que actualment Catalunya té 1,4 milions d'alumnes, el 40% dels quals són estrangers.

Des d'Educació, la consellera Anna Simó, ha refermat el compromís del departament en la lluita contra la segregació. Ha admès que cal destinar més esforços en detectar la vulnerabilitat i lluitar-hi en contra. També ha subratllat que a hores d'ara es detecten més alumnes vulnerables que abans de la pandèmia.

L'acte d'obertura de la vuitena reunió de la Comissió de Seguiment de l'acord s'ha celebrat aquest dimecres al Parlament amb la presència d'una cinquantena de representants del departament d'Educació, partits polítics, entitats municipalistes i de la comunitat educativa.