La militància socialista avala els pactes per a la investidura de Sánchez, també a Badalona

La militància socialista avala els pactes per a la investidura de Sánchez, també a Badalona
Judit Larios
04/11/2023 - 16:48

Badalona - La militància socialista ha avalat el pacte del PSOE amb Sumar i els necessaris amb altres formacions per aconseguir la investidura de Pedro Sánchez, que s'ha sotmès a consulta de les bases. A Badalona, un 94% dels participants han donat suport als acords, una xifra per sobre de la dels resultats arreu de l'estat, on el 85,4% dels votants del PSC i el 87% del PSOE han respost favorablement.

La consulta va començar dilluns passat i els militants van poder registrar el seu vot de forma telemàtica durant cinc dies. El termini es va allargar fins dissabte, quan les seus municipals i de districte van obrir les portes per oferir la possibilitat de respondre de manera presencial. A Badalona, prop de 300 persones van votar al local dels socialistes del carrer Dos de Maig. En total, entre el vot per internet i el presencial, a la ciutat hi ha hagut una participació del 55% dels afiliats al PSC. Només un 5% s'ha oposat als pactes per a la investidura del secretari general del PSOE i l'1% restant hi ha votat en blanc.

El president del grup municipal del PSC, Fernando Carrera, ja es mostrava confiat que Pedro Sánchez obtindria l'aval necessari. Des de l'agrupació municipal defensen la importància de la consulta, ja que creuen que el resultat favorable assolit serà decisiu per tenir un «govern de progrés» a l'estat espanyol. En aquest sentit, destaquen la implicació dels militants socialistes en el procés per validar l'estratègia de Pedro Sánchez. Tot i que la pregunta sobre els pactes d'investidura no incloïa de manera explícita la llei d'amnistia, Sánchez també havia demanat el suport dels votants sobre aquesta qüestió.

En concret, la pregunta formulada als militants era la següent: «Aproves l'acord per formar un govern amb Sumar i aconseguir el suport d'altres formacions polítiques per assolir la majoria necessària?». En total, 172.600 militants del PSOE, el PSC i les respectives joventuts estaven cridats a les urnes.

consulta psoe