La Taula de Mobilitat i Accessibilitat demana canvis en l'actual model de finançament del transport públic

La Taula de Mobilitat i Accessibilitat demana canvis en l'actual model de finançament del transport públic
Berta Soler Mercader
20/12/2023 - 19:23

Estació Badalona Pompeu Fabra - La Taula de Mobilitat i Accessibilitat de la FAVB demana que es canviï el model actual de finançament del transport públic. Ho fa un dia després que l'ATM hagi anunciat un augment del preu de les tarifes per l'any vinent. També demanen que el bitllet senzill sigui integrat i que la T-Casual sigui multipersonal.

Sostenen que el cost majoritari del transport públic l'hauria d'assumir l'administració, a través dels impostos. Actualment, els usuaris paguen, diuen, gairebé el 60% de la despesa dels viatges i l'administració el 40% restant. Entenen el transport públic com un servei públic més, com l'educació o la salut.

  • En Diego Guerrero és coordinador de la Taula per la Mobilitat i Accessibilitat:

Unes demandes que arriben després que s'anunciés aquest dimarts la pujada d'un 6,75% dels preus dels títols del transport públic. La majoria dels usuaris troben injust aquest increment, i recorden la necessitat de fomentar l'ús pel transport públic mitjançant ajudes econòmiques si es vol actuar contra el canvi climàtic.

Recordem que l'ATM ha decidit allargar la validesa dels títols comprats durant aquest 2023 fins al 29 de febrer de l'any vinent, per donar més marge als usuaris per fer la plena transició cap a la T-mobilitat.

📺 Notícia audiovisual informatiu 20/12/23: