La Taula d'Infància i Adolescència presenta una Guia Pràctica per abordar la desprotecció d'infants i adolescents

La Taula d'Infància i Adolescència presenta una Guia Pràctica per abordar la desprotecció d'infants i adolescents
Laura Valverde
23/05/2024 - 13:09

Espai Betúlia, Badalona - La Taula d'Infància i Adolescència de Badalona presenta una Guia Pràctica per a l'abordatge en xarxa de situacions de desprotecció i maltractament en la infància i adolescència a Badalona. Ho ha fet durant la sessió “Teixim plegats una xarxa protectora” celebrada aquest matí a l'Espai Betúlia.

La guia, que va començar a elaborar-se el 2021 i ha culminat el 2024 amb aquesta presentació, té per objectiu abordar en xarxa situacions de desprotecció i maltractament a infants i joves. Es tracta d'un treball col·lectiu on han participat escoles i entitats socials que treballen des de diferents àmbits, com el Casal dels Infants i la Fundació Germina. Així, s'aporta una nova mirada en la manera de fer dels equips tècnics que han de protegir el benestar dels infants i adolescents, a la vegada que s'elaboren eines per a tenir cura dels professionals.

  • Sílvia Navarro, secretària tècnica de la Taula d'Infància i Adolescència de Badalona:

A la sessió s'ha abordat la importància del treball en xarxa, per tal que aquest faciliti les intervencions i sigui un factor d'ajuda en l'atenció a adolescents i joves.

  • José Manuel Alonso Varea, expert en infància, suport de diverses Taules d'Infància i director del Màster interdisciplinari en prevenció i tractament de les violències familiars de la UB:

Tant professionals dels àmbits de salut, educació i serveis socials com responsables institucionals han assistit a la xerrada, amb la finalitat d'incorporar aquestes eines al seu treball diari.

tiab 2