La Taula sense Llar comptabilitza 90 persones sense sostre a Badalona, un 87'5% més que el 2021

La Taula sense Llar comptabilitza 90 persones sense sostre a Badalona, un 87'5% més que el 2021
Sara Nicolás/ Núria Rodríguez/ Sílvia Villarroel
31/05/2023 - 11:51

Badalona - El quart recompte de persones sense llar a Badalona comptabilitza un total de 90 persones dormint al ras, un 87,5% més que a l'edició del 2021. Es tracta d'uns números que s'agreugen a l'hora d'incloure les persones que dormen a equipaments i recursos municipals o a assentaments, enfilant-se fins als 462 veïns. Ara, les entitats pertanyents a la Taula Sense Llar de Badalona esperen l'aprovació de la llei contra el sensellarisme per tal de minimitzar una situació que, asseguren, s'agreuja.

Recompte persones sense Llar
Font: Taula Sense Llar

La platja, El Gorg, Sant Roc i El Progrés són les zones de la ciutat on més persones s'han trobat dormint al ras. Unes localitzacions que des de la Taula Sense Llar apunten que poden variar. L'entitat posa el focus en l'augment de persones sense sostre i en el fet que aquestes, cada cop, són més joves. Asseguren que entitats i Ajuntament s'hi han de posar ja a treballar per minimitzar el sensellarisme que s'ha trobat al municipi.

Voluntaris recompte sense llar Taula sense sostre
Font: Taula Sense Llar

Un recompte que s'ha fet a d'altres poblacions com l'Hospitalet de Llobregat on s'ha més que duplicat la xifra de persones que dormen al carrer, i a Santa Coloma de Gramenet on se n'han trobat 28. En definitiva, la radiografia de les tres ciutats, exceptuant Barcelona on no s'ha pogut dur a terme el recompte en aquesta ocasió, mostra el creixement del sensellarisme. L'Enric Cairó i el David Garcia, professor i alumne dels Salesians de Badalona, és la primera vegada que participen en aquest recompte. Des de l'escola tenen un projecte amb l'alumnat de 4rt d'ESO en el que inverteixen 3 hores tots els divendres al llarg de l'any. Un treball de síntesi que culminarà amb una tasca per sensibilitzar als companys de l'escola i a les famílies.

Voluntaris recompte persones sense llar
Font: Taula Sense Llar

Des de les entitats organitzadores afirmen que ha estat la xifra més alta de participació de totes les edicions, i consideren una bona praxi educativa pels joves, que coneguin la cruesa de la vida d'altres persones. Es mostren també satisfets amb els més de 170 voluntaris i treballadors socials que hi han participat i que el recompte es consolidi a la ciutat com una acció a fer cada 2 anys.