La Taula Sense Llar proposa coordinar-se amb l'Ajuntament per a trobar una solució al tancament de Can Bofí Vell

La Taula Sense Llar proposa coordinar-se amb l'Ajuntament per a trobar una solució al tancament de Can Bofí Vell
Redacció
30/05/2024 - 11:21

Badalona - La Taula Sense Llar de Badalona reitera en un comunicat la preocupació i el malestar pel tancament de Can Bofí Vell fa un mes. Les entitats socials que formen part de la Taula Sense Llar de Badalona volen coordinar-se amb l'Ajuntament per tal de trobar una solució per revertir, diuen, el que consideren 'un pas enrere' en l'acompanyament al sensellarisme.

Tot i que tenen més de 300 places per acollir persones sense llar, les entitats asseguren que necessiten més recursos. De fet, pel fet que aquestes places ja estan ocupades, només han pogut donar resposta a una de les persones que s'ha quedat al carrer després del tancament de Can Bofí Vell. Demanen que es recuperi el servei de pernoctació que fins ara es prestava a les persones sense sostre, així com el menjador social que incloïa l'alberg. Lamenten que les persones que hi residien ara perdin el padró, fet que asseguren comporta conseqüències administratives importants, com la impossibilitat de tramitació de permisos de treball o d'accés a centres sanitaris.

Malgrat que afirmen haver tingut diverses converses amb l'ajuntament, lamenten no haver estat capaces d'acordar amb el govern un pla de xoc respecte a l'alimentació d'aquestes persones que ara, diuen, no tenen com subsistir.

D'acord amb les dades de l'últim Recompte de Persones Sense Llar del 2023, a Badalona eren 90 persones les que dormien al carrer, a les quals cal sumar ara les persones de Can Bofí Vell, a banda d'aquelles que passen la nit en assentaments o infrahabitatges.

Recordem que el govern local es mostra contrari a la reobertura de l'equipament, que va tancar el passat 29 d'abril després d'impagaments a l'empresa gestora des de 2021. L'executiu assegura que treballa en una alternativa que podria estar en marxa el 2025 i que seria un centre per a estades curtes. Mentrestant els afectats són atesos per Serveis Socials.