La temporada cultural torna aquest setembre amb força

La temporada cultural torna aquest setembre amb força
Laia Martínez
10/07/2023 - 18:27

Badalona - Julio Manrique obrirà la temporada teatral aquest setembre, com a protagonista de l'obra 'Cost de Vida', que donarà el tret de sortida al Teatre Zorrilla. Seran quatre mesos de propostes innovadores, per a tots els públics, que ompliran de cultura els tres teatres de la ciutat.

La venda d'entrades començarà el 24 i el 25 de juliol a les taquilles del Zorrilla a la tarda, mentre que es podran comprar pel web a partir del dimecres 26. A la taquilla del Margarida Xirgu es podran recollir, renovar i comprar els abonaments de temporada a la tarda, del 18 al 21 de juliol.

L'agenda cultural arrencarà amb força aquest setembre:

El dissabte 23 aterra al Teatre Zorrilla l'èxit teatral de l'autora estatunidenca Martyna Majok 'Cost de Vida', dirigida per Pau Carrió i amb un elenc brillant amb Julio Manrique, Anna Sahun, Pau Roca i Katrin Vankova. 4 vides molt diferents que s'entrellacen i ens mostren la complexitat de cuidar i deixar-se cuidar. El setembre continuarà amb 'Búho' al Margarida Xirgu, on ens endinsarem en la memòria, els records i la identitat d'un antropòleg forense, en Pablo, que pateix un ictus que li provoca una amnèsia greu.


La companyia basca Kulunka Teatro obrirà el mes d'octubre amb 'Forever', una obra de llenguatge gestual i de màscares amb tocs d'humor i ironia. Aquest mes comptarà amb dues obres de teatre familiars amb 'Un vestit nou per a l'emperador', al Blas Infante, i 'Miranius. L'Aventura d'habitar el món', al Margarida Xirgu.


La sàtira protagonitzarà l'inici del mes de novembre amb la nova proposta de La Calòrica 'Le congrés ne marche pas', seguida de la premiada obra a Millor Espectacle als Premis Max 2023 'La Voluntad de creer', que posarà a prova la fe de creure del públic. 'De perras y criadas' tancarà el novembre al Blas Infante. Un soliloqui de Marta Fons, que ret un homenatge a les dones andaluses migrades a Catalunya.

L'actor Pere Arquillué, qui tornarà al municipi per portar-nos un monòleg a 7 veus amb 'El cos més bonic'. Serà divendres 1 de desembre. La cultura continuarà amb les actrius Candela Peña i Pilar Castro amb 'Contracciones', un espectacle divertit i cru.

Els clàssics també tornaran amb 'La plaça del Diamant', protagonitzat per 11 actrius, divendres 22 de desembre. I l'endemà arribarà la sàtira 'Baby Boom', assajada en residència artística a la sala d'assaig del mateix teatre Margarida Xirgu, i interpretada pels badalonins Rubén Montañá i Toni Sans, entre altres.

I el 30 de desembre, música al Teatre Zorrilla, que acollirà l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat amb el seu tradicional 'Concert de valsos i danses', de Nadal. Enguany, però, acompanyats per l'actriu Lloll Bertran.