Tiana - Tiana és un dels municipis amb més producció de calçots del Maresme, sent el restaurant Can Roca el màxim productor, superant el milió d'unitats l'any. La Masia de Can Roca i els seus terrenys compten amb aproximadament 10 hectàrees.
És a mitjans d'agost quan comencen a sembrar calçots, de quilòmetre zero, en aquests camps. Un procés de cultiu que dura un any sencer i on planten 18 tones de cebes. En els horts de Can Roca han previst produir més d'un milió d'aquesta varietat de ceba tendra per la temporada d'enguany, que creuen que serà positiva, tot i la sequera.
De totes maneres, ens falta una mica d'aigua i el calçot va escàs
La calçotada és una tradició originària de Valls que va començar al segle XIX i que amb els anys s'ha estès a gran part del territori espanyol. El ritual pot variar segons el consumidor, però el més habitual és sucar-los amb la salsa de romesco i menjar-los amb la mà, incorporant els guants o el pitet. Aquesta ceba s'haurà rostit sobre les flames de sarments.
Uns calçots que es cuinen de totes les maneres, des del típic amb flama fins als arrebossats o alguns de més curiosos, convertits en gelats. Amb tot, la mitjana d'unitats per persona oscil·la entre els 15 i els 20. Una festa gastronòmica que s'allargarà fins a tocar Setmana Santa.