El govern local desvincula l'esfondrament del carrer Canigó de l'envelliment del parc d'habitatges

El govern local desvincula l'esfondrament del carrer Canigó de l'envelliment del parc d'habitatges
Raquel Moreno / Emma Teixidó / David González
15/02/2024 - 14:47

Badalona - L'esfondrament de l'edifici número 9 del carrer del Canigó no es pot vincular a l'envelliment del parc d'habitatges de la ciutat. Així ho ha posat de manifest el regidor de l'Àrea de Territori, Daniel Gràcia, al Badalona Matí de Ràdio Ciutat. Segons ha explicat, existeixen una sèrie de factors particulars que fan que aquest cas no es pugui traslladar a la resta de Badalona.El regidor ha assegurat que el municipi compta amb dos o tres expedients d'edificis en runa i reconeix que hi ha un problema de manteniment en els edificis d'alguns barris de la ciutat. No obstant això, reitera que el que ha passat al carrer del Canigó és una causa particular, on han localitzat una sèrie de factors que es donaran a conèixer quan finalitzi la investigació.

A la mesa d'emergència amb la Generalitat convocada per aquest divendres a les 10 del matí, arran del desallotjament preventiu d'aquest dimecres dels veïns del número 7, l'Ajuntament proposarà la creació d'una línia d'ajudes per als afectats. I és que, tal com ha explicat Gràcia, els veïns hauran de contractar un arquitecte que defineixi els treballs que s'han de fer per certificar la seguretat de l'estructura de l'edifici.

Precisament aquest migdia els veïns d'aquest immoble han pogut accedir als seus habitatge per recollir les pertinences més essencials. Han començat a entrar cap a un quart d'una i ho han fet en ordre començant des de l'àtic i fins els baixos. Les persones afectades han pogut fer-ho de dos en dos i sempre acompanyats d'una parella de la Guàrdia Urbana. Una d'aquestes veïnes és la Sara Blanco, que viu als baixos. Ha estat una de les últimes en poder entrar i assegura que és difícil calcular què emportar-se sense saber quan podran tornar.

L'Ajuntament de Badalona convocarà dilluns a les 7 de la tarda als veïns dels 420 habitatges de la mateixa promoció del carrer del Canigó per donar a conèixer què s'ha decidit respecte a la supervisió de la resta d'edificis. Recordem que el Jutjat d'Instrucció número 1 de Badalona ha iniciat un procés penal per esclarir les causes de l'esfondrament.

CANIGÓ 2