La Tresca i la Verdesca presenta 'L'arribada del Caramel', el seu darrer disc

La Tresca i la Verdesca presenta 'L'arribada del Caramel', el seu darrer disc
Anna García de Albéniz / Rafa Tejada
08/02/2024 - 15:52

Badalona - Les disfresses són els elements essencials per celebrar Carnestoltes, però un altre recurs que no pot faltar és la música festiva. Precisament la Tresca i la Verdesca presenta nou àlbum, “L'arribada del Caramel”, amb el qual ha musicat el Carnaval infantil de Vilanova i la Geltrú. I ho fa quan el grup celebra 25 anys d'història.

WhatsApp Image 2024-02-08 at 15.44.44 (1)

«El Caramel» és un personatge molt popular a Vilanova i la Geltrú. De fet, és el que s'encarrega de donar el tret de sortida al Carnaval amb una gran guerra de dolços. L'espectacle d'inici de la festa més esbojarrada ha anat evolucionant amb el temps, i ara ha estat la Tresca i la Verdesca qui s'ha encarregat de posar-hi la música. El disc consta de 12 cançons amb estils ben diversos com el pop-rock, la salsa, el folk o la rumba catalana. Es tracta d'un projecte feta a mida que, admeten, els agradaria traslladar a Badalona.

Els temes els van enregistrar l'any passat per a l'espectacle, però volien anar més enllà. És per això que un cop gravades, van decidir publicar-les en un disc. D'aquesta manera, les cançons podien estar a l'abast de totes les famílies i formar part de l'imagini popular vilanoví. L'àlbum compta amb la col·laboració d'altres artistes badalonins com Guillem Aguilar, Xavi Lozano i Martí Serra. Un nou treball discogràfic que sorgeix en un moment molt especial per al grup. I es que el 13 de febrer de 1999, ara fa 25 anys, la Tresca i la Verdesca va actuar per primer cop en una festa a Badalona. Era de disfresses, i els membres del grup van aparèixer vestits d'abella. Aquell dia, doncs, les abelles de la Tresca i la Verdesca van sortir del seu rusc i des d'aleshores, han anat pol·linitzant diversos espectacles i esdeveniments amb la seva música.

WhatsApp Image 2024-02-08 at 15.44.45