La tria electoral, per barris

La tria electoral, per barris
Mar Martínez
25/07/2023 - 14:57

Badalona - El Partit dels Socialistes de Catalunya ha estat la força més votada a tots els barris de la ciutat, 28, en les eleccions generals. Segons dades del Ministeri de l'Interior, el PP ha estat segona força en setze barris de la ciutat, Sumar en 6 i Esquerra Republicana en quatre barris.

El vot socialista, que a tot Badalona ha estat de gairebé un 41 %, ha tingut els seus percentatges més alts a la zona de Sant Roc-La Mora i al barri de La Pau, on la meitat dels votants han triat aquesta opció. Tot i ser la primera força a la ciutat i a tots els barris, al Centre ha obtingut el resultat més fluix, amb un 24 % dels vots.

Al mapa de la segona força a la ciutat, el Partit Popular ocupa la posició majoritària. Els seus millors resultats els ha aconseguit a tot Llefià, La Pau i la zona de Canyet-Mas Ram i Pomar de Dalt, amb el 20 % dels vots.
Dels sis barris on Sumar ha estat segona força, destaquen els percentatges de Morera i Raval. Tot i perdre vots a la ciutat, els republicans han ocupat també aquesta segona posició en quatre barris, d'entre els quals Casagemes i Centre, i Junts ha rondat el 20 % dels vots també al Centre.

En el mapa de la tercera força, Sumar ocupa la posició majoritària. Vox ha assolit aquesta posició en dos barris de la ciutat. Ha superat el 12 % del vot dels electors a El Remei i Sant Mori de Llefià.

Pel que fa a dades de participació per barris, s'ha superat el 70 % a Coll i Pujol, Dalt de la Vila i Centre. I s'ha quedat en un 50 % en el cas de l'electorat de Sant Roc-La Mora, El Remei i La Salut.