La tuneladora de la L9 arriba a Sarrià, mantenint la previsió d'obrir les noves estacions el 2027

La tuneladora de la L9 arriba a Sarrià, mantenint la previsió d'obrir les noves estacions el 2027
Judit Larios
14/07/2023 - 19:01

Barcelona - La tuneladora que perfora la línia 9 del metro es troba ja a pocs metres de l'estació de Sarrià. La Generalitat preveu que el 2027 les estacions del tram central d'aquesta línia entrin en funcionament de manera progressiva. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat aquest divendres les obres de la infraestructura, des d'on ha defensat que és una aposta per connectar ciutats com Badalona i Santa Coloma.

La desena d'estacions que formen el tram central de la línia 9 es troben en diferents fases d'execució. Per això, encara és aviat per concretar en quin ordre començaran a funcionar. Aragonès ha destacat que, juntament amb la línia 10, que comparteix recorregut en alguns trams, les dues línies passaran a tenir una demanda de 113 milions de viatgers anuals en lloc dels 23 milions actuals. El president català ha subratllat que l'ampliació d'aquesta infraestructura permetrà enllaçar la mobilitat de les ciutats de l'entorn metropolità.

És una aposta per relligar la mobilitat [...] fent arribar el transport públic a molts barris que moltes vegades s'han sentit invisibles, formant part d'una perifèria, i hem de posar-los al centre.

En total, entre la línia 9 i 10 encara queden una quinzena d'estacions pendents d'inaugurar. Segons la Generalitat, aquestes línies de metro permetran treure més de 8.000 vehicles de la xarxa viària i generaran un estalvi de 8,3 milions d'hores.